"A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk:
gyökerek és szárnyak."
(Goethe)


SULIJÓGA

 

Időpont: kedd 16.15-17-00

Ár: 1200Ft/alkalom vagy 4000Ft/4 alkalmas bérlet, mely 6 hét alatt járható le.


Célja az életkori sajátosságok figyelembe vételével a pozitív személyiségfejlesztés. Leginkább a jóga mozgásformái (ászanák) kerülnek alkalmazásra a gyermekjógában, amelyet kiegészítünk légzőgyakorlatokkal, koncentrációs gyakorlatokkal és relaxációs módszerekkel is. A gyakorlatok rendszeres végzése megalapozza az egészségüket testi-lelki-szellemi szinten egyaránt. Immunrendszerük, szervezetük megerősödik, vitalitásuk növekszik. A jóga nagyon hatékony a feszültségek, a stressz, az elfojtott érzelmek oldásában. A gyakorlatok egyszerre több izomcsoportot mozgatnak meg, és minden gyakorlatban érvényesül az izmok és az ízületek erősítésének és lazításának optimális aránya.
A harmóniát, a boldogságot, az életörömöt és a minőségi életet nem kívülről kapjuk, hanem belső világunkban találjuk meg, magunknak kell megteremtenünk. Erre igyekszik rávezetni a gyermekeket is a jóga. Megmutatja, hogyan találhatnak rá saját útjukra, hogyan segíthetik elő belső világuk megismerését. Amikor a gyermek jógázik a testi, a lelki és a szellemi élete is egységben van önmagával: ez által építi saját jellemét.

A gyermekjóga megtanítja:

  • Hogyan őrizzék meg a gyermekek nyitottságukat, befogadóképességüket
  • Hogyan érzékeljék teljességében a világot
  • Hogyan kezeljék félelmeiket, szorongásaikat
  • Hogyan vezessék le indulataikat, agresszivitásukat
  • Hogyan teremtsenek kapcsolatokat
  • Hogyan éljék meg érzelmeiket
  • Hogyan építsék ki belső világukat

 

SULI JÓGA: 6-12 éves korig

Játékosan, ám céltudatosan sajátítják el a gyermekek a jóga gyakorlatait. Több figyelmet szentelve a feszültségoldásra, a koncentráció - és egyensúlyérzék, a figyelmi funkciók fejlesztésére, hogy a gyermekek az iskolában való feladatokat könnyedén ellássák.

 

Oktató: Tímárné Előd Tünde

70/947-6440
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

http://www.babajoga.hupont.hu

Szeretettel várunk!